duminică, 12 aprilie 2009

Sufocare si un abis


Cuvintele ne limiteaza, de aceea este foarte dificil sa exprimam cu exactitate ceea ce gandim. Astfel, nimeni nu intelege esenta ideilor tale,asa cum o intelegi tu. Fiindca tot ce vei exprima in acele cuvinte banale nu pot amagi decat sinele. Palahniuk zicea ca o felatie chiar si proasta, nu inseamna mult mai mult decat sa mirosi un trandafir,sa zicem...sau sa auzi raste de copii, sau sa asisti la nu stiu ce rasarit de soare specatculos. Citez "Cred ca nu exista poezie mai minunata decat orgasmul care face sa iti clocoteasca vinele, sa ti se cutremure bucile si sa gemi de placere?In ziua in care apare la orizont ceva mai bun decat sexul, sa ma anuntati si pe mine". Ce trebuie privit aici, intai? Esenta, sau "limbajul" academic folosit? Chuck Palahniuk, in ciuda limbajului sau "dezgolit", este un scriitor destul de dificil. Importanta este esenta, si nu contextul. Da, esenta cuvintelor de dincolo de ceea ce este exprimat. Palahniuk este genul acela de scriitor care trebuie citit printre randuri. Privind situatia intr-un mod subiectiv, Palahniuk creeaza dependenta. Devii si tu, la randul tau, un personaj de-al lui Palahniuk. Un dependent. Te delectezi apoi cu fiecare cuvintel din carticica asta cu o furculita pe coperta, te delectezi de parca ar fi o briosa cu multa ciocolata; Si ai grija sa nu te ineci. Cu briosa. Despre ce carte e vorba? Despre una de care nu ai vrea sa auzi in viata ta. Salveaza-te! Nu citi aceasta carte; iar daca esti de parere ca sexul e tabu,insolent,sau doar"un moment intim", ai face bine sa te duci sa citesti carti de rugaciuni... Pe bune. This is the fuckin` shit!

4 comentarii:

Oana Emilia spunea...

Ma, mie imi place. Si hai sa fim seriosi. Cu siguranta Palahniuk vrea sa fie promovat!!!
Si oricum, trebuie sa scoatem sexul din sfera chestiilor tabu. Toata lumea il practica (in diverse forme); nimeni nu recunoaste! :))

L. spunea...

Pai vrea, cine nu ar vrea in locul lui? Dar acum depinde si cine o face si cum o face :D

Shirubia Neko spunea...

Nu inteleg ce e de prost gust aici? Asta este "menirea" blogului, sa fie promovate carti citite de mine... Despre ce vrei sa scriu, despre Anime-uri? Mersi pt compliment, Afi, anyway :) Si poti sa ma injuri si cunoscandu-ma, nevermind...

Doppelgänger spunea...

Well...in my opinion, Palahniuk asta are mare dreptate. Oricat de romantica ar fi o persoana, de creativa....whatever you want...nu o sa gaseasca nimic mai placut decat sexul. :) We're still animals....screw conscience and all that "noi suntem oameni, gandim, blablabla" shit pana la urma....nu sunt pragmatic din fire and I'm quite a romantic (no bragging involved) dar sunt de-acord cu Palahniuk si cu tine Shirubia: sex is one of the greatest joys in life (it doesn't surpass the feeling of being in love though) either you admit it or not. E greu de explicat de ce, asa ca imi pare rau pentru cei sceptici. Totusi, trebuie specificat ceva foarte important: sex is the greatest PHYSICAL thing. Fiindca psihicul nu prea e implicat in asta. So...remember....not the best thing ever, but the best physical thing ever.




I rest my case.