duminică, 1 februarie 2009

Ayo.



"Sunt o tiganca africana, dintr-un tata nigerian si o mama de etnie rroma din Romania. M-am nascut in Germania, la Köln", asa se descrie cantareata Ayo., autoarea hitului "Down on my knees.
Viata intr-un cuplu mixt, romano-nigerian, s-a soldat cu multe necazuri. Ayo. a fost dusa in copilarie in Nigeria, iar bunica a incercat, potrivit traditiei locale, s-o tina acolo. Tatal ei s-a opus. La putin timp, dupa intoarcerea in Germania, mama ei a devenit dependenta de droguri. Asa incat cei patru copii (doua fete si doi baieti) au fost nevoiti sa traiasca, practic, doar cu tatal si sa se ajute reciproc.
"Ayo., scris cu punct la final, inseamna "bucurie" in limba vest-africana Yoruba, iar Ayo simplu inseamna "ceapa"", ne atentioneaza cantareata. Iar Ayo. este o bucurie pentru toti iubitorii de muzica de calitate. Toti fanii lui Lauren Hill ori ai Norahei Jones, care n-o cunosc inca pe Ayo., vor descoperi in tanara solista o imbinare a acestor stiluri muzicale si chiar mult mai mult. "
Muzica sa situata intre baladele folk ale lui Chapmann sau Hill, amestecate cu reggae si un funk subtil, s-ar incadra in categoria "neo-soul". Ayo. prefera insa muzica anilor ‘60-’70






















Un comentariu:

L. spunea...

mi-am luat albumul. e de cacat.